آشنایی با مفهوم مادریا

زنان سرپرست خانوار محروم از جمله اقشار آسيب­‌پذير در جامعه هستند كه در معرض آسيب­‌هایی چون ضعف دسترسي به فرصت‌هاي شغلي، نداشتن مهارت‌هاي لازم، بي‌سوادي يا كم‌سوادي، نداشتن درآمد مستمر و فقدان حمایت اجتماعی قرار دارند.

دختران و زنان سرپرست خانوار در مسیر خود به سوی بهبود معیشت با چالش‌هایی نظیر فقدان مهارت‌های شغلی، مهارت‌های نرم جهت اشتغال و ارتباط با بازار، کمبود یا فقدان حمایت اجتماعی، محدودیت در دسترسی به امکانات آموزشی و بازارهای کار موجه‌اند.

آموزش به عنوان یکی از مهم­‌ترين ارکان توانمند‌سازي زنان در جهان مطرح بوده و مورد توجه قرار گرفته است زیرا :

آموزش داراي منافع مادي در جهت خوداتكايي زنان اسـت كـه موجـب افـزايش تحرك در جامعه مي­‌شود؛
آموزش دستيابي به فرصت‌هاي شغلي را آسان مي­‌سازد و زنان از منابع اقتصادي بهره مند مي‌شوند؛
توانمندسازی زنان را می‌توان با مولفه‌هایی همچون تقویت جرئت، دستیابی به هدف، توانایی لازم برای عملی ساختن خواسته‌های خود، آگاهی از نیازهای درونی خود، افزایش خوداتکایی، گسترش حق انتخاب در زندگی، فائق آمدن بر شرم بی‌مورد، داشتن اعتماد به نفس و اطمینان خاطر، توانایی ارزیابی صحیح و شناخت واقعی خویشتن، آگاهی به استعداد‌ها و محدودیت‌های خویش و قدرت رویارویی با دشواری‌ها نشان داد؛

مادریا از ابتدا در پی آن بوده است که با ایجاد باورهای مثبت، از طریق آموزش‌های فنی و مهارت‌های نرم در راستای توانمندسازی دختران و زنان پناهنده و سرپرست خانوار گام بردارد.

مادریا با شعار ” ما با هم دریا می­‌شویم “ در صدد آن است که با دعوت از زنان و دختران و ایجاد بستر مناسب برای دسترسی ایشان به مهارت‌های فنی و نرم مورد نیاز برای بهبود معیشت در جهت توانمندسازی آنان گام بردارد.