توانمندسازی از طریق آموزش مهارت‌های فنی و مهارت‌های زندگی

پژوهش‌ها نشان می‌دهد که زنان به ویژه زنان سرپرست خانوار با مسائلی از جمله مشکلات اقتصادی، مشکلات، تنیدگی و افسردگی روبه‌رو هستند و کیفیت زندگی آن‌ها در معرض تهدید است. بنابراین زنانی قادر هستند به خوبی زندگی خود را مدیریت کنند که توانمندی لازم را داشته باشند.

راه‌های زیادی برای بهبود وضعیت اجتماعی زنان پناهنده از طریق آموزش مهارت‌های فنی و حرفه‌ای وجود دارد. از یک سو شناسایی مزایای اجتماعی و اقتصادی چنین برنامه‌ها و مداخلاتی و از سوی دیگر چگونگی کمک به این برنامه‌ها برای توانمندسازی زنان از اهمیت بالایی برخوردار است.

در واقع توانمندسازی یک فرآیند که از طریق آن زنان در موقعیت‌های محروم، دسترسی خود به دانش، منابع و قدرت تصمیم گیری را افزایش می‌دهند و آگاهی خود را از مشارکت در جوامع خود افزایش می‌دهند تا به سطحی از کنترل بر محیط خود برسند.

زنان سرپرست خانوار معمولا در شرایط بسیار نامساعدی به سر می‌برند و اشتغال‌زایی برای آن‌ها با سختی‌ها و محدودیت‌های بسیاری روبه‌رو است و اگر آن‌ها را به اشتغال موفقیت‌آمیز مجهز کنیم باعث ارتقای سلامت روان، کاهش مشکلات اقتصادی، ارتقای حرمت خود، احساس رضایت از خود، خودپنداشت مثبت، خودکارآمدی و رشد شخصی آن‌ها می‌شویم.

بنابراین توانمندسازی زنان یکی از موثرترین راه‌های خروج آن‌ها از شرایط حاد و بحرانی است. از مسائل مهم در توانمندسازی زنان ، افزایش اقتدار آن‌ها به لحاظ روانشناختی و اجتماعی است تا بتوانند ارزیابی صحیح از استعدادها و محدودیت‌های خود داشته باشند و قدرت رویارویی با شرایط دشوار را بیابند و در نهایت با افزایش توانمندی بتوانند به هدف‌های مورد نظر خود دست یافته و اشتغال موثر و پایدار داشته باشند. موفقیت شغلی مجموعه‌ای از عوامل روانشناختی، اجتماعی، تحصیلی، فیزیکی و اقتصادی تعریف شده که با هم ترکیب شده و مسیر موفقیت شغلی افراد را در دوران زندگی شکل می‌دهند و در خلال تسهیل روند اداره زندگی زنان سرپرت خانوار، بر شخصیت و سلامت روانی آن‌ها نیز اثرات مطلوبی را به جای می‌گذارد.

مادریا همواره درصدد این بوده است تا قدمی در راه توانمندسازی دختران و زنان پناهنده و سرپرست خانوار بردارد. و این امر با برگزاری دوره‌های فنی و حرفه‌ای و مهارت‌های زندگی محقق شده است. این دوره‌ها شامل دو بخش دوره‌های مهارت سخت و مهارت‌های نرم می‌باشد. در بخش مهارت‌های سخت با برگزاری دوره‌های خیاطی در دو بخش مقدماتی و پیشرفته، برشکاری، طراحی لباس ، آرایشگری و ملیله و ترمه، شمع سازی، جعبه سازی و هنرهای دستی اقدام به آموزش زنان و دختران نموده‌ایم.در کنار این کلاس‌ها دوره‌های مهارت‌های نرم شامل خودآگاهی، کار تیمی، ارتباط موثر و..نیز برگزار گردید تا بتواند تکمیل کننده آموزش‌های فنی حرفه‌ای باشد. در ادامه برای تسهیل ورود هنرجویان به بازار کار، دوره مهارت‌های کسب و کار و دیجیتال مارکتینگ نیز برگزار گردید.‌

بهبود درآمد از طریق فروش تولیدات و معرف به بازار فروش

مادریا در جهت بهبود درآمد بانوان از طریق فروش تولیدات حاصل از آموزش‌ها و راه یافتن به بازار فروش، بر روی دسترس پذیر شدن بازار برای زنان و دختران متمرکز شده است. از آنجا که بسیاری از این بانوان و دختران دسترسی محدودی به بازارهای فروش دارند، با استفاده از پلتفرم‌های آنلاین که در هر موقعیت جغرافیایی در دسترس و راه مناسبی برای وصل شدن به بازارهای فروش می‌باشند، این مشکل را رفع نموده‌ایم. در سایت مادریا با شعار ((ما در کنار هم دریا می شویم))، واسطه‌های بین بازار و بانوان تولیدکننده حذف شده و با فروش محصولات از طریق سایت، کسب و کاری برای بانوان ایجاد گردیده است.

گالری تصاویر

Tailoring Training